شاید برایتان جالب باشد بدانید که کشور اندونزی یا مجمع الجزایر با در اختیار داشتن بیش از 13 هزار جزیره ، برای هر سلیقه ای جاذبه ای برای ارائه کردن دارد ، در هر گوشه از این سرزمین شگفت آور می توانید تجربه جدیدی کسب کنید از سواحل شنی سفید و آتش فشان های بالی گرفته تا جاکارتا پایتخت پرجنب و جوش و سرزمین های بکر سوماترا؛ اندونزی میزبان گونه های متنوع و گسترده ای از حیوانات بومی است و یکی از شگفت انگیزترین گونه های آن، اژدهای کومودو است؛ اندونِزی یا بطور رسمی جمهوری اندونزی کشوری است که در آسیای جنوب شرقی و اقیانوسیه قرار دارد.
اندونزی یک مجمع الجزایر متشکل از ۱۷٬۵۰۸ جزیره و 33 استان است؛ اندونزی با جمعیت بیش از 260 میلیون نفر، چهارمین کشور پرجمعیت دنیا است ، نظام سیاسی این کشور جمهوری با انتخابات مجلس و ریاست جمهوری می باشد. پایتخت اندونزی جاکارتا است ، با وجود جمعیت زیاد و مناطق پرتراکم ، اندونزی جنگل های کم جمعیت بسیار گسترده ای نیز دارد که دومین سطح از تنوع زیستی را در جهان در خود جای داده اند.
این کشور از نظر منابع طبیعی غنی است اما با این وجود بخش بزرگی از مردم هنوز در فقر به سر می برند؛ اندونزی کشوری است که به شکل یک قوس در طول خط استوا کشیده شده است ، مجمع الجزایر اندونزی دیرزمانی از مناطق مهم بازرگانی دریایی جهان به شمار می آمد.
با تاریخچه مجمع الجزایر اندونزی در این مقاله بیشتر آشنا شوید :
مجمع الجزایر اندونزی یا کشور اندونزی دارای بیش از 13 هزار جزیره میباشد و بهمین دلیل هم برای هر سلیقه ای جاذبه ای برای ارائه کردن دارد ، در هر گوشه از این سرزمین شگفت آور می توانید تجربه جدیدی کسب کنید از سواحل شنی سفید و آتش فشان های بالی گرفته تا جاکارتا پایتخت پرجنب و جوش و سرزمین های بکر سوماترا ، اندونزی میزبان گونه های متنوع و گسترده ای از حیوانات بومی است و یکی از شگفت انگیزترین گونه های آن، اژدهای کومودو است؛ اَندونِزی یا بطور رسمی جمهوری اندونزی کشوری است که در آسیای جنوب شرقی و اقیانوسیه قرار دارد. اندونزی با جمعیت بیش از 260 میلیون نفر، چهارمین کشور پرجمعیت دنیا است ، نظام سیاسی این کشور جمهوری با انتخابات مجلس و ریاست جمهوری می باشد. پایتخت اندونزی جاکارتا است ، با وجود جمعیت زیاد و مناطق پرتراکم ، اندونزی جنگل های کم جمعیت بسیار گسترده ای نیز دارد که دومین سطح از تنوع زیستی را در جهان در خود جای داده اند. این کشور از نظر منابع طبیعی غنی است اما با این وجود بخش بزرگی از مردم هنوز در فقر به سر می برند؛ اندونزی کشوری است که به شکل یک قوس در طول خط استوا کشیده شده است ، مجمع الجزایر اندونزی دیرزمانی از مناطق مهم بازرگانی دریایی جهان به شمار می آمد؛ نام اندونزی از واژه لاتین ایندوس و یونانی نسوس به معنی جزیره آمده است نام امروزی آن به قرن ۱۸ میلادی، زمانی که اندونزی در حال تشکیل یک کشور مستقل بود بازمی گردد.
مسیرهای بازرگانی از قرن هفتم میلادی میان پادشاهی سریواجیا و چین تشکیل شده بود. تاریخ اندونزی بسیار از نفوذ قدرت های خارجی که به خاطر منابع طبیعی این کشور جذب آن می شدند تأثیر پذیرفته است. بازرگانان مسلمان دین اسلام را با خود به این منطقه آوردند و قدرت های اروپایی برای به دست گرفتن حق انحصاری تجارت ادویه از اندونزی، در این منطقه با یک دیگر رقابت و جدال داشتند. اندونزی سرانجام به مدت سه قرن و نیم تبدیل به مستعمره هلند شد، و بعدا پس از پایان جنگ جهانی دوم اعلام استقلال کرد؛ یافت شدن بازمانده های سنگواره ای انسان راست قامت که به نام انسان جاوه نیز شناخته می شود نشان می دهد که مجمع الجزایر اندونزی از دو میلیون تا 600 هزار سال پیش مسکونی شده بود؛ اکثریت جمعیت امروزی اندونزی از نژاد آسترونزی هستند که از تایوان به سوی جنوب شرق مهاجرت کرده بودند ، آنها در حدود 2000 سال پیش از میلاد به اندونزی رسیدند و جمعیت بومی ملانزی را به سوی شرق راندند . شرایط بسیار خوب برای کشاورزی و توسعه کشت آبی برنج در حدود ۸۰۰ سال قبل از میلاد باعث شد تا شهرها، شهرستان ها و پادشاهی های کوچک بتوانند در سراسر قرن نخست پیش از میلاد شکوفا شوند.
حالت قرارگیری تنگه های میان جزایر در اندونزی به گونه ای است که هم تجارت بین جزایر و هم بازرگانی برون مرزی را شکوفا می کند ، به عنوان مثال مسیرهای تجاری میان پادشاهی های اندونزی و چین از چند سده پیش از میلاد مسیح شکل گرفته بودند. این تجارت ها بر تاریخ اندونزی تأثیر بسیاری داشته است؛ در متون خاورمیانه از مناطقی از اندونزی امروزی به عنوان «جابه» و «زابج» یاد شده است. این دو نام بیش از آنکه به زعم برخی پژوهشگران محدود به دو جزیرهٔ جاوه و سوماترا باشد، یک عنوان کلی برای قلمرو پادشاهی سری ویجایا و ماجاپاهیت ، شامل تعداد زیادی از جزایر هند بوده است. مسلمانان تمام این جزایر را تحت نام کلی جاوه می شناختند و کلمهٔ زابج یا جابه نیز در متون کهن اسلامی به همین معنا به کار رفته است. تلقی مارکوپولو از جاوهٔ بزرگ و جاوهٔ کوچک نیز احتمالاً به اعتبار همین نام کلی می باشد.
با زبان و مذهب مردم در کشور یا مجمع الجزایر اندونزی بیشتر آشنا شوید :
گفتنی است که زبان رسمی این کشور زبان اندونزیایی و واحد پول آن روپیه است و مردم این کشور از اقوام گوناگونی می باشند که جاوه ای ها با حدود 40 درصد بزرگ ترین قوم هستند و پس از آن ها سوندانی ها با 15 درصد قرار دارند. جاوه ای ها بر امور سیاسی اندونزی چیرگی دارند؛ 86.1 درصد از مردم اندونزی مسلمان هستند و اسلام توسط بازرگانان دریانورد مسلمان به این منطقه رسید. اندونزی در 17 اوت 1945 از هلند استقلال یافت و استقلال آن در 27 دسامبر 1949 به رسمیت شناخته شد.
با فرهنگ و آداب و رسوم مردم مجمع الجزایر یا کشور اندونزی در این مقاله بیشتر آشنا شوید :
در برخی از مناطق اندونزی لمس کردن سر بی احترامی تلقی می شود. برای قدردانی همیشه تشکر کنید. تشکر به اندونزیایی تریما کاسی است. عکس گرفتن از افراد در برخی از مناطق اندونزی کار خوبی نیست البته بیشتر، هندوها از جزایر بالی، مسلمانان نیستند؛ اگر قصد عکس گرفتن دارید حتما اجازه بگیرید. برخی از مردم اندونزی معتقدند اگر از کسی عکس بگیرید، روح آن ها را با خود همراه کرده اید. اندونزیایی ها ممکن است از سن یا وضعیت تأهل شما سؤال کنند و این برای آن ها خیلی عادی است. اگر دوست ندارید به سؤالات آنها پاسخ دهید، یک جواب دو پهلو و یا یک شوخی می تواند مؤثر واقع شود. صدای بلند یا پرخاشگرانه، تحقیرآمیز تلقی می شود. ادب و احترام کلید حل مشکل است. حتی اگر تصور می کنید حق دارید در بحث منفجر شوید، خود را کنترل کنید و ادب و احترام را از دست ندهید. اندونزیایی ها از حدود 300 واژه فارسی در زبان خود استفاده می کنند.
همچنین مردم اندونزی خیلی خوشحال می شوند که شما بتوانید بعضی از جملات را به زبان خودشان بگویید. اندونزیایی ها افرادی غیرتی هستند. زنانشان معمولا تنها از خانه بیرون نمی روند. اگر زنی را تنها ببینند احتمالا درباره ی شوهر او سؤال خواهند کرد که کجاست. در خود اندونزی، یک زن تنها، ممکن است مورد متلک جوانان قرار گیرد؛ اما در آنجا پوشش اسلامی بسیار در دفع متلک دیگران مؤثر است. بیشتر اندونزیایی ها عصبانیت خود را اظهار نمی کنند و هنگام عصبانیت در چهره فرد مقابل خیره می شوند و لبخند می زنند. اما مواظب باشید که خیره شدن شما در چشم آنها طولانی نشود. چون نشانه ستیزه جویی است؛ همچنین در حالتی که دستتان را به پشتتان گرفته اید نایستید، چون این هم نشانه عصبانیت و خشونت است. قرار دادن انگشت شصت بین سبابه و انگشت وسط، و اشاره آن به سمت یک فرد، نشانه تهدید او است.
آب و هوای کشور یا مجمع الجزایر اندونزی چگونه است ؟
یکی از مواردی که باید درباره آن پیش از سفر با تور اندونزی بخوبی بدانید ، آب و هوای کشور اندونزی است . عامل اصلی که موجب تغییر آب و هوا در اندونزی می شود نه فشار هوا و نه دمای هوا است بلکه بارندگی تغییرات عمده ی آب و هوایی در اندونزی را ایجاد می کند. اندونزی که با خط استوا به دو قسمت تقسیم می شود، در مجموع آب و هوای گرم و استوایی دارد. میانگین دما در مناطق ساحلی، 28 درجه و در نواحی کوهستانی، 26 درجه است. در مناطق مرتفع تر و کوهستان های بلندتر میانگین دمای هوا، 23 درجه است. میزان طوبت منطقه بسیار بالا و بین 70 تا 90 درصد است؛ اگر زمان سفر شما انعطاف پذیر است، از دسامبر تا فوریه به اندونزی غیر از بالی و کالیمانتان سفر نکنید. در این دوره، بارندگی ممکن است شرایط را برای سفرتان سخت تر کند حتی در برخی از مناطق، سفر امکان پذیر نیست. برخی از مناطق مثل نوسا تنگارا ، فلورس ، پاپوآ و سوماترا به دلیل تعطیل بودن فرابرها و مسدود شدن جاده ها، غیرقابل دسترس هستند یا سفر به آنها ممنوع می شود. پارک ملی کوه رینجانی ، که یک کوه آتش فشانی است و در جزیره ی لومبوک قرار دارد، از ژانویه تا مارس بسته است؛ تغییرات عمده در بارندگی بر اثر بادهای موسمی ایجاد می شود. به طور کلی یک فصل خشک از ژوئن تا سپتامبر و فصل بارانی از دسامبر تا مارس در اندونزی جریان دارد. بخش های شمالی و غربی اندونزی، بیشترین میزان بارندگی را دریافت می کنند.
درباره واحد پول کشور اندونزی یا مجمع الجزایر اندونزی بیشتر بدانید :
یادتان باشد که حتما کمی از دلار خود را به روپیه اندونزی تبدیل کنید تا در زمان اقامتتان به مشکلی نخورید ، واحد پول اندونزی روپیه می باشد که با کد ایزوی IDR و نماد Rp شناخته می شود، مسئولیت کنترل این واحد پولی برعهدهٔ بانک اندونزی قرار دارد ، روپیه اندونزی در رده واحد های پولی کم ارزش جهان قرار دارد؛ بحران اقتصادی آسیای شرقی در سال 1997 باعث سقوط 80 درصدی روپیه اندونزی و رشد تورم در این کشور شد. همچنین انقلاب گل سرخ و برچیده شدن دولت در چند سال اخیر در سقوط ارزش واحد پولی این کشور بی تاثیر نبوده و باعث شده این کشور از لحاظ ارزش پولی رده سوم کم ارزش ترین واحد پولی را داشته باشد. بزرگ ترین اسکناس این کشور برابر با 100 هزار روپیه اندونزی است.
در ادامه با حقایقی جالب از کشور اندونزی همراه ما باشید :
در این قسمت برایتان 30 تا از جالبترین حقایقی را که پیش از سفر با تور اندونزی باید بدانید آماده کرده ایم ؛
1 - اسم اندونزی از کلمه لاتین Indus به معنی هندی و کلمه یونانی nesos به معنی جزیره تشکیل شده است. اندونزی در اصل در گذشته به نام مجمع الجزایر هند شناخته می شده است.
2 - اندونزی بزرگترین کشور جهان بوده که تنها از جزایر تشکیل شده است. این کشور شامل ۱۷۵۰۸ جزیره بوده که در حدود ۶ هزار عدد از آن ها دارای جمعیت ساکن هستند.
3 - اندونزی ۲۳۸ میلیون نفر جمعیت داشته که پس از چین، هند و ایالات متحده، چهارمین کشور پرجمعیت جهان می باشد. جزیره جاوا با بیش از ۱۴۰ میلیون نفر، پرجمعیت ترین جزیره در جهان است.
4 - در ۸ سپتامبر ۱۶۶۴ یک هلندی به نام پیتر استویوسانت (Pieter Stuyvesant) یکی از عجیب ترین معاملات املاک را انجام داد. او حقوق جزیره نیوآمستردام را که امروزه به نام جزیره منهتن شناخته می شود برای اندونزی که تحت کنترل بریتانیا بود راه اندازی کرد. این معامله همچنین نقطه عطف مهمی در تاریخ آمریکا بود.
5 - مارکوپولو اولین اروپایی بود که در سال ۱۲۹۲ به اندونزی سفر کرد.
6 - مجمع الجزایر اندونزی در حلقه آتش اقیانوس آرام واقع شده است. این کشور دارای بیش از ۴۰۰ آتشفشان فعال بوده و حداقل ۳ زمین لرزه در روز در آن اتفاق می افتد.
7 - باهاسا (Bahasa) اندونزی زبان رسمی این کشور بوده اما بیش از ۷۰۰ زبان دیگر نیز در آن به رسمیت شناخته می شود.
8 - جاوا پس از رشد دانه های قهوه در این شهر به یک اصطلاح عامیانه تبدیل شده است. بوته قهوه و عادت به نوشیدن آن توسط شرکت هلندی در سال ۱۶۹۶ از شرق هند به اندونزی معرفی شده است.
9 - در طول جنگ جهانی دوم، در بین سال های ۱۹۴۲ تا ۱۹۴۵ ژاپن به تهاجم و تسخیر اندونزی اقدام کرد.
10 - اندونزی سومین تولیدکننده گازهای گلخانه در جهان می باشد.
11 - اندونزی دارای تنوع بسیاری از گونه های گیاهی و جانوری می باشد. این کشور پس از برزیل بیشترین میزان تنوع زیستی را داشته و رتبه دوم را در جهان دارد.
12 - از ۱۰ جزیره بزرگ جهان، سه مورد از آن ها در اندونزی واقع شده است که شامل بورنئو، پاپوا گینه نو و سوماترا می باشد.
13 - با وجود اینکه اندونزی یکی از اعضای گروه G20 و اقتصاد پیشرو در جهان می باشد اما در حدود نیمی از جمعیت این کشور روزانه کمتر از ۲ دلار آمریکا درامد دارند.
14 - کلمه کچاپ در زبان انگلیسی از kecap اندونزیایی آمده که یک سس سویا شیرین می باشد.
15 - جاکارتا در اندونزی، بزرگترین مرکز جمعیتی جهان بوده که سیستم قطار شهری ندارد. این موضوع باعث ایجاد برخی از بدترین ترافیک ها در جهان می شود.
16 - اورانگوتان نر بالغ تنها در جزایر بورنئو و سوماترا اندونزی پیدا شده و هشت برابر قوی تر از یک انسان می باشد.
17 - فلفل سیاه از جنوب هند در سال ۶۰۰ پیش از میلاد به سوماترا و جاوا اندونزی آورده شده است. این نوع از فلفل در نتیجه جمع آوری میوه های نابالغ و خشک کردن آن ها در نور خورشید به دست می آید. فلفل سفید از میوه های بزرگتر مانند انگور بدست می آید.
18 - مسلمانان ۸۷.۲ درصد از جمعیت اندونزی را تشکیل داده و این امر باعث شده تا بزرگترین کشور با اکثریت مسلمان باشند.
19 - کرگدن جاوان یک گونه نادر است که تنها در اندونزی یافت می شود. در سال ۲۰۱۱ فدراسیون بین المللی کرگدن ها اعلام کرد که این گونه منقرض شده است. تنها ۵۰ مورد از این حیوانات در شبه جزیره یونگ کولون زندگی می کنند که تنها نمونه های باقی مانده در حیات وحش هستند.
20 - جاکارتا که در زبان هلندی به باتاویا (Batavia) شناخته می شود پایتخت اندونزی بوده و سیزدهمین شهر بزرگ در جهان می باشد.
21 - جزیره سوماترا در اصل به نام اسوارنادویپا (Swarnadwipa) به معنی جزیره طلا بوده است. مارکوپولو در طول سفر خود به مجمع الجزایر اندونزی در سال ۱۲۹۲ با نامگذاری سوماترا بر روی این جزیره نام اصلی آن را خراب کرد.
22 - اندونزی تنها کشوری است که اژدهای کومودو، بزرگترین مارمولک جهان در حیات وحش آن زندگی می کند. اولین گزارشی که از این موجود منتشر شد در سال ۱۹۱۰ و پس از سفر یک هلندی به جزیره کومودو بود. او دو اژدها را به ضرب گلوله کشته و پوست آن ها را به جاوا منتقل کرد. یکی از نظریه ها این است که اژدهای چینی براساس اژدهای کومودو ساخته شده است.
23 - اندونزی تنها کشور جنوب شرق آسیا می باشد که عضو اوپک بوده است. اگرچه که این کشور در سال ۲۰۰۸ به دلیل کاهش قیمت نفت در جهان این کارتل را ترک کرد.
24 - اندونزی محل زندگی رافلزیا آرنولدی (Rafflesia arnoldii) بزرگترین و شاید بدبوترین گل جهان می باشد. از طرف دیگر آمورفوفالوس تیتانیوم (Amorphophallus titanium) به عنوان بلندترین گل دنیا نیز در این کشور قرار گرفته است.
25 - اندونزی بزرگترین تولید کننده روغن نخل در جهان می باشد که تقریبا در نیمی از کالاهای تولید شده در هر سوپرمارکت یا فروشگاه دارویی خواهد بود. همه چیز از کره بادام زمینی تا لوازم آرایشی حاوی روغن نخل می باشد.
26 - اندونزی دارای بزرگترین دریاچه آتشفشانی در جهان می باشد که در سوماترا قرار گرفته است. این دریاچه محل فوران عظیم آتشفشانی بوده که تصور می شود در حدود ۶۹ تا ۷۷ هزار سال پیش روی داده است. این بزرگترین انفجار شناخته شده در تاریخ زمین در طول ۲۵ میلیون سال گذشته می باشد.
27 - اندونزی صادرکننده اصلی قورباغه در جهان می باشد. در طول دهه گذشته اروپا به تنهایی ۴۶۰۰ تن در سال واردات قورباغه داشته است. از جمله واردکنندگان اصلی فرانسه، بلژیک و هلند می باشند.
28 - تقریبا تمام افرادی که در بالی اندونزی زندگی می کنند دندان های خود را پر کرده اند. این اعتقاد وجود دارد که شش نکته خشم، سردرگمی، حسادت، مستی، تمایل و حرص از طریق پر کردن شش دندان بالا وارد بدن می شوند. با پر کردن آن ها راه ورود فساد بسته می شود.
29 - فسیل معروف مرد جاوا که Homo erectus نامیده می شود توسط یک پزشک به نام یوگن دوبویس (Eugene Dubois) در سال ۱۸۸۹ در اندونزی کشف گردید. پس از آن استخوان های بزرگتری نیز در جاوا پیدا شدند. باستان شناسان قدیمی ترین نمونه های انسانی ماقبل تاریخ مربوط به ۱.۷ میلیون سال پیش را در اینجا پیدا کردند.
30 - پس از انفجار آتشفشان اندونزیایی به نام کاراکوتا (Krakatoa) ثبت شده که خاکستر بسیاری آسمان را فراگرفته است و آسمان برای روزها تاریک شده است. این موضوع باعث شده تا درجه حرارت جهانی به میزان ۱۲ درجه سانتی گراد کاهش یابد.